Zomertips Het Koetshuys Torhout

Fietstocht
d’Aertrycke

Ontdek het Brugse ommeland met de fiets in de streek van Torhout, Zedelgem, Velgdegem en Wijnedale. Deze fietsroute werd uitgestippeld door Het Kasteel d’Aertrycke en Het Koetshuys Torhout. Verken de wijde via de knooppunten. Je rijdt langs mooie plekken en bezienswaardigheden.  Tijdens deze fietstocht fiets je dwars door het domein Kasteel d’Aertrycke waar je kunt uitblazen op ons zomers terras voor een deugddoende verfrissing, lekker ijsje  of een overheerlijke cocktail.

Route-info
Startpunt: Moubekestraat 25, 8211 Aartrijke (maar kan ook gestart worden in het domein Kasteel d’Aertrycke)
Bewegwijzering:  Bewegwijzering met knooppunten
Afstand: 45,9 km zacht hellend knooppuntroute

Boskamerconcert
d’Aertrycke 20/08/2020

In coronatijden kunnen concerten binnen moeilijk plaats vinden. We kunnen ook geen grote massa bijeen brengen. Met het concept boskamerconcert willen we hier een mouw aan passen. We brengen de muziek naar buiten en dit voor een klein publiek in een uniek en sfeervol kader.

Het tweede boskamerconcert vindt plaats in het speelbos van domein d’Aertrycke.

We brengen cultuur in contact met natuur en de natuur snuift een vleugje cultuur op. Het wordt een intiem spel tussen performers en luisteraars in een prachtig bosrijk kader. De performers van dienst zijn het komische muzikale duo rond de Poperingse Ieperling Bert ‘Cyriel’ Sticker op stem en Geluwenaar maarten ‘Kamiel’ Samyn op gitaar. Ze noemen zichzelf ‘Fokkersvreugde’.

Wanneer: 20/08/2020 om 20:00 tot 20/08/2020 om 21:30

Fietsroute
Van Ichtegem tot Torhout

Verken de wijde omgeving van Ichtegem via de knooppunten van dit voor jou uitgestippelde lusje. Je rijdt langs mooie plekken en bezienswaardigheden. De kopjes op de kaart tonen waar je een verfrissende stop kan inlassen. Veel plezier en tot ziens! Tijdens deze fietstocht fiets je dwars door het domein Kasteel d’Aertrycke waar je kunt uitblazen op ons zomers terras voor een deugddoende verfrissing, lekker ijsje  of een overheerlijke cocktail.

Route-info
Startpunt: kruising van de Engelstraat, de Melkerijstraat knoppunt 13
Bewegwijzering:  Bewegwijzering met knooppunten
Afstand: 32,20km zacht hellend knooppuntroute

Wandelroute
Moereveld

Ten westen van Torhout leidt de Moereveldwandelroute je langs rustige landwegen, oude en nieuwe boerderijen, weilanden en akkers. Het landschap is doorkliefd met kleine waterlopen. Na de start aan het domein d’Oude Smelterij ga je via een graspad naar de vallei van de Koebeek en de Spanjaardbeek. Op de terugweg wandel je langs het Moereveld, ooit een onherbergzaam heidegebied dat later fungeerde als zandgroeve. Vervolgens kunt u Het domein Kasteel d’Aertrycke bezoeken en uitblazen op ons zomers terras voor een deugddoende verfrissing, lekker ijsje  of een overheerlijke cocktail. Ook serveren we onze gekende gerechten aan tafel.

Route-info

Startpunt:

Kinderboerderij d’Oude Smelterij, Ieperse Heerweg 5, 8820 Torhout
Bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes
Afstand: 8,10km zacht hellend landschapswandelroute